de Tamarisk Peuteropvang

Vanaf 1 januari 2024 bereiden we IKC De Tamarisk uit met een buitenschoolse opvang (BSO). Een IKC is een voorziening voor kinderen van 2 tot 12/13 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten.

Het IKC verzorgt onderwijs en opvang aan in de wijk Corpus den Hoorn. Het is een plek waar kinderen van twee tot dertien jaar gebruik kunnen maken van onderwijs, opvang, ontspanning en eventueel zorg. We streven naar een doorgaande lijn in spelen, leren en in visie op kinderen.

Dit aanbod wordt verzorgd vanuit een pedagogische visie en een team dat optimaal samenwerkt zodat ouders met een gerust hart hun kind kunnen brengen en kinderen met plezier de dag doorbrengen. Onderwijs en opvang versterken elkaar op het gebied van het inhoudelijke aanbod, kwaliteit en dienstverlening naar ouders en kinderen.

Het IKC bestaat uit:

  • Peuteropvang

Kinderen van 2 tot 4 jaar worden gedurende de ochtend opgevangen en maken spelenderwijs kennis met groep 1. Uw peuter wordt door onze IKC-medewerkers gevolgd vanaf de start op onze peuteropvang. We kijken daarbij wat uw kind nodig heeft om zich gedurende zijn of haar verblijf optimaal te ontwikkelen. Deze ontwikkeling wordt gedeeld met u als ouder en met de collega’s op ons integrale kindcentrum (IKC). Op deze manier ontstaat voor ieder kind een goede doorgaande ontwikkellijn van de peuteropvang naar de basisschool.

  • BSO (vanaf 1 januari 2024)

Bij de buitenschoolse opvang (BSO) worden kinderen van 4 tot 12/13 jaar voor- en/of na schooltijd opgevangen. Kinderen komen rechtstreeks uit school naar de BSO of andersom. De BSO is gedurende de hele dag en het hele jaar geopend (ook tijdens vakanties). 

  • Basisonderwijs

 

Wat zal IKC De Tamarisk betekenen voor u en en uw kind?

  • Een doorgaande ontwikkellijn voor kinderen van 2 t/m 12 jaar
  • Vaste, vertrouwde gezichten die in de opvang en het onderwijs werken
  • Ruime openingstijden en 52 weken per jaar geopend
  • Binnen het IKC is er ruimte en aandacht voor ontmoeting en werken kinderen, ouders en professionals met elkaar samen en streven naar een veilige, positieve en zorgzame sfeer. Kinderen worden binnen de grenzen van hun eigen mogelijkheden en belangstelling gestimuleerd tot het leveren van een zo optimaal mogelijke prestatie.

 

Wilt u graag meer weten en/of een kijkje komen nemen? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Wij heten u van harte welkom!

 

Team IKC De Tamarisk

Wat moet u doen als ouder/verzorger als u uw kind wilt aanmelden bij VCOG Kinderopvang?

 

U kunt uw kind aanmelden via de volgende stappen:

Stappen:

  1. Ga naar Inschrijven bij VCOG kinderopvang
  2. Vul alles in wat gevraagd wordt in het scherm dat zich opent
  3. U kunt evt. opmerkingen of vragen die u hebt, kwijt in het scherm ‘opmerkingen’. De planningmedewerker van VCOG Kinderopvang neemt contact met u op om de vragen te beantwoorden.